Sissel

Share

web2

 

Sissel Morken Gullord er musiker, sanger og artist. Hun bor på Biri med utsikt til Mjøsa fra gården Kårstad.

Hun er kjent som en lidenskapelig utøver på bukkehorn, og ble headhunted til å spille i Disney's Frozen. Hun spiller i "Lilyhammer" og gjorde opptak i studio av flere låter sammen med Steven Van Zandt, som ønsket seg lyden av "the amazing norwegian horn" i TVserien på NRK/Netflix.

Sissel representerer "Norway" i dataspillet Civilization VI med hennes lokale tradisjonsmusikk.

Sissel ble tildelt Statens Kunstnerstipend for tre år i 2015.

Hun spiller waldhorn, bukkehorn, neverlur, barokkhorn og klassisk naturhorn. Hun synger folkemusikk, jazz, pop, rock, -hun setter musikk foran sjanger og formidler med hjerte, kropp og sjel. 

 

 

 

 

Curriculum Vitae

Personalia:
Navn: Sissel Morken Gullord
Født: 29.08.74
Sivilstand: gift, to barn (2008, 2003)
Adresse: Kårstad gård, Kragebergvegen 117, 2836 Biri
Telefon: 918 66 897
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Utdannelse:
2010 desember: wienerhornstudier hos professor Hector McDonald, Wien
2010 mars: naturhornstudier hos professor Hector McDonald, Wien
2002 oktober: naturhornstudier hos Renèe Allen i Aachen, Tyskland
1998-2000: utøvende hovedfag med fordypningsemne, Norges musikkhøgskole
1998 desember: naturhornstudier hos Anthony Halstead, London
1995-1998: Musikkpedagogikkstudiet (2., 3. og 4. år), Norges musikkhøgskole
1993-1994: Musikkpedagogikkstudiet (1. år), Norges musikkhøgskole
1990-1993: Musikk/allmennfag, Tranberg vdg. skole
Kunstnerisk yrkeserfaring:
Høydepunkter:
2018: debuterte som storbandvokalist med Østre Toten Storband, studioinnspilling eget prosjekt som vokalist/hornist, filmmusiker på "TROLL- The Tale of a Tail", bestilling som komponist til "Flåta 2020", artist på bukkehorn/sang under stort show i Livorno i Italia sammen med Sissel Kyrkjebø
2017: spilte og sang for Kongeparet, Kronprinsparet, Stortingspresidenten og øvrige ved overrekkelsen av Stortingets 80-årsgave til Kongeparet i Stortinget, spilte og sang i toppmøtet for Nordiske Presidentskap, spiller horn, bukkehorn og lur i det danske dataspillet "Expeditions: Viking"  
2016: utga debutsingel som sanger, utga albumet "Norwegian Bukkehorn" på eget plateselskap, lansering av Civilization 6 (internasjonalt stort dataspill) hvor jeg representerer Norge musikalsk som solist, dommer under Landskappleiken i Vågå, gjest i NRKs "Sommeråpent" 16.8.16. og "Skibladner minutt for minutt", holdt workshop om kulokking på TEDxArendal
2015: invitert til Walt Disney Animation Studios i Los Angeles, tildelt Statens Kunstnerstipend (3 år), holdt min første TEDxtalk, årets gjestesolist i Adventskonsertene i Bergen Domkirke
2014: solist for Stortinget, Nordisk Ministerråd, solist ved Grunnlovsjubileet 1814 (Svennes), spilt inn musikk til tvserien "Lilyhammer" som solist alene med Steven Van Zandt 
2013: solist i Disneys film "Frozen" (dobbelt Oscarvinner, satt rekorder på Billboard, Disneys største film gjennom tidende, Golden Globe etc), debutere og vant Landskappleiken i klassa for eldre folkemusikkinstrumenter, solist på NRK TV etter Statsministerens nyttårstale 1. nyttårsdag, en av hovedpersonene i FolkLAB (folkemusikkserie på NRK TV), solist for Nordisk Råd
2012: innspilling av NRK TVs nye musikkserie: FolkLAB, debut som vokalist med TRAKTOR, debuterte også ved å resitere dikt av Røsbak i Oslo Konserthus på konsert med Oslo Kammerakademi, og var konferensier ved en rekke konserter gjennom året.
2011-: spiller i TRAKTOR, det nyskapende samtidsensemblet ved Mjøsa.
2009- 2013: musiker i Oslo Kammerakademi. Vi spilte bl.a. på Rheingau Musikfestival og Schleswig-Holstein Musik Festival sommeren 2011, to plateutgivelser.
1994-: Jeg spiller og har spilt i en rekke profesjonelle orkestre og ensembler. Jeg er svært tilfreds med å få arbeide med ulike typer musikk og i forskjellige sammenhenger. Jeg har og har hatt ulike engasjementer og vikariater i følgende orkestre og ensembler:
Helsinki Baroque Orchestra, Christiansand String Swing Ensemble, Den Norske Opera, Concerto Copenhagen, Drottningholm Slottsteaters Orkester, Barokksolistene, Rebaroque, Svenska Barockorkestern (Örebro), Wasaorkestern (Skåne), Barockorkestern (Stockholm), Bergen Filharmoniske Orkester, Det Norske Kammerorkester, Det Norske Blåseensemble, Oslo Sinfonietta, Norsk Barokkorkester, Oslo Barokkorkester, Barokkanerne, Corona Artis (Göteborg), Kristiansand Kammerorkester, Kristiansand Symfoniorkester, Forsvarets Stabsmusikkorps, Forsvarets Musikkorps Sørlandet, Forsvarets Musikkorps Vestlandet, Luftforsvarets Musikkorps, Opera Nordfjord, Peer Gynt Kammerorkester, Gjøvik Sinfonietta og Lillehammer Blåsekvintett.
I tillegg spiller jeg i andre ulike sammensatte orkestre og ensembler ved siden av egen konsertvirksomhet som solist.
Jeg jobber også som studiomusiker, og spiller inn musikk til plater, film- og tvproduksjon.
Min kunstneriske virksomhet er beskrevet på www.gullord.no
Pedagogisk yrkeserfaring:
Jeg er lektor med tillegg.
2016: sensor i hovedinstrumenteksamen ved Gjøvik videregående skole.
2015: kursholder i lokal folkesang, Gjøvik
2014: kursholder i lokal folkesang, Gjøvik
2011-2012: hovedinstrumentlærer på horn ved Gjøvik videregående skole
2008-2009: hovedinstrumentlærer på horn ved Gjøvik videregående skole
2007–2008: hovedinstrumentlærer på horn ved Høgskolen i Hedmark
Høstsemesteret 2005: vikariat som messingpedagog ved Kulturskolen Mjølkefabrikken i Østre Toten
1997-1999: Hornlærer ved Toneheim folkehøgskole
1994-1995: vikariat som distriktsmusiker i Lillehammer Blåsekvintett og ved Lillehammer musikkskole (høstsemester 1994), reiste jorda rundt et halvt år (vårsemester 1995)
1993: Dirigent for H.M.K.Gardes Kor
1991-: Undervisning av privatelever, grupper og enkeltmusikere i korps og orkester, på kurs og seminarer. Lærer på NMFs sommerkurs i Hordaland, Buskerud, Oppland og Akershus og på NMFs instruktørkurs i Buskerud. Diverse vikariater som horn- og messinglærer ved musikkskolene i Bærum, Akershus, Oslo og Lillehammer.
Stipend: 
MFO Hedmark Oppland 2017: 25.000 kr
Fond for utøvende kunstnere- innspillingsstøtte 2016: 30.000 kr
Rådet for folkemusikk og folkedans stipend til instrumentbygging 2016: 10.000 kr
Statens Kunstnerstipends Arbeidsstipend for 3 år 2015-2017: 230.000 kr pr. år
Reise- og videreutdanningsstipend fra Fond for utøvende kunstnere 2014: 30.000 kr
Utøver- og produksjonsstøtte fra Norsk Kulturråd (sammen med Camilla Granlien) 2013: 100.000 kr
Reisestøtte fra Fond for utøvende kunstnere 2010: 6000 kr
Arbeidsstipend fra Oppland Fylkeskommune 2006-2008: 200.000 kr
Fond for utøvende kunstnere 2007: 20. 000 kr
Ludvig Skattums legat til Gjøvik Bys Vel 2006: 3000 kr
Oppland Fylkeskommunes kunstnerstipend 2003: 21. 000 kr
Statens kunstnerstipend 2002: 23. 000 kr
Rettspresident Helge Klæstads legat 2001: 15. 000 kr
Skipsreder Tom Wilhelmsens stipend 2001: 10. 000 kr
Fond for utøvende kunstnere 2001: 20. 000 kr
Generalkrigskommissær Alf Mjøens kulturlegat 1999: 15. 000 kr
Film/TV/Spill:
2018: TROLL- The Tale of a Tail
2017: Expeditions: Viking, jeg spiller horn, bukkehorn og lur gjennomgående i soundtracket
2016: Civilization VI, jeg representerer "Norway" musikalsk
2016: gjest i NRKs Sommeråpent NRK 1 (16.7.16)
2015: TEDxtalken "A Frozen Magical Journey from the Norwegian Mountains"
2014: Lilyhammer, NRK/Netflix, jeg spilte inn musikk sammen med Steven Van Zandt
2014: Frozen, jeg spiller i Disneys største suksess gjennom tidene
2013: Gåten Ragnarokk
2013: FolkLab NRK TVserie hvor jeg er en av hovedartistene
2013: solist etter Statsministerens nyttårstale NRK 1 og NRK 2
2012: FolkLab NRK TVserie hvor jeg er en av hovedartistene
2011: Brennpunktdokumentaren "Hulefolket" NRK1
2011: Blåfjell 2- Jakten på det magiske horn 
Diskografi:
2016: "Norwegian Bukkehorn", Sissel Morken Gullord
2016: "Et barn er født", singel som sanger, Jon Anders Narum gitar
2014: "Leipzig!", Oslo Kammerakademi
2013: "Etterskjelv", Christianssand Ensemble
2012: C.P.E.Bach symfonier, Barokkanerne
2012: Beethoven kammermusikk for blåsere, Oslo Kammerakademi
2011: "Høyr kor englar syng"
2007: ”Horn”, Sissel Morken Gullord
2004: ”Sketches of Norway” av Trygve Madsen, Forsvarets Stabsmusikkorps
2002: “Shaker song”, Forsvarets Stabsmusikkorps
2000: ”Faces”, Oslo Sinfonietta ( nominert til Spellemannsprisen 2001)
2000: ”21 marches for the 21st century”, Forsvarets Stabsmusikkorps
Skriftlig arbeid:
2006 -2007: Frilansskribent med saker på trykk for blant andre Nyhetsmagasinet Innlandet, Oppland Arbeiderblad, Gudbrandsdølen Dagningen og Ammenytt. Hovedsakelig større featureartikler, kultur- og reiselivssaker og portrettintervjuer
2000: ”Naturperler og sikkerhetsventiler- hornets historiske utvikling”, hovedfagsoppgave. Finnes på biblioteket ved Norges musikkhøgskole.
Frivillig arbeid:
Godkjent ammehjelper fra 2009, styremedlem i Norsk lur- og bukkehornlag